به گزارش راهبرد معاصر قیمت روز سهام عدالت در پایان معاملات امروز چهارشنبه 26 شهریور افزایش یافت. به طوری که ارزش سهام عدالت 500 هزار تومانی به 17 میلیون و 200 هزار تومان رسید. بر این اساس ارزش 60 درصد سهام عدالت قابل معامله به 10 میلیون و 320 هزار تومان رسید. همچنین ارزش 30 درصد سهام عدالت 500 هزار تومانی به 5 میلیون و 160 هزار تومان رسید.
افشین انصاری مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری سهام عدالت استان فارس در جمع خبرنگاران با اشاره به ارزش ذاتی سهام عدالت و با تاکید بر اینکه مردم در حال حاضر برای فروش سهام عدالت هیجانی تصمیم نگیرند زیرا قطع به یقین ضرر خواهند کرد، اظهار داشت: مردم اگر میخواهند بیشترین بهره را از سهام عدالت ببرند، الان زمان فروش نیست.
وی با بیان اینکه کسی که الان سهام عدالت خود را بفروشد از مزایای آن بینصیب خواهد شد و ضمن محرومیت از سود سالیانه به آن نسبتی که فروختهاند از دریافت سهام جایزه نیز که یک سهام مجانی است، محروم میشود، تاکید کرد: مردم باید صبور باشند چرا که بازار سهام پُرریسکترین بازار سرمایهگذاری بوده اما اگر به با دید بلند مدت به آن نگاه شود پر بازدهترین بازار است لذا به تک تک سهامداران توصیه میشود برای فروش این سهام ارزشمند عجله نکنند.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری سهام عدالت استان فارس گفت: تا 2 ماه آینده اخبار بسیار خوبی از این شرکت بیرون خواهد آمد که ارزش این سهام را بالا خواهد برد چرا که شرکت سرمایه گذاری سهام عدالت استان فارس، در بین شرکتهای سرمایه گذاری، جایگاه خوبی دارد و نباید آن را با شرکتهای کوچک مقایسه کرد.
انصاری در مورد نحوه برخورداری وراث از سهام عدالت متوفی نیز گفت: تعداد افراد فوت شده مشمول سهام عدالت در کشور 2.5 میلیون نفر بوده که به این تعداد، قطعا اضافه نیز میشود.
وی تصریح کرد: فعلا تنها اقدام لازم برای دریافت سهام متوفیها مراجعه به دادگاه و انجام حصر وراثت بوده و منتظر اطلاعیههای بعدی ما در این خصوص باشند.
مدیرعامل سهام عدالت استان فارس همچنین با تاکید بر گرفتن کد بورسی برای کسانی که روش غیرمستقیم سهامداری را انتخاب کردهاند، گفت: موضوع قابل اهمیت برای همه این عزیزان مراجعه به سامانه سجام به ادرس http/www.sejam.ir و ثبت اطلاعات شخصی خود در این سامانه و احراز هویت بوده تا از مزایای سهام عدالت خود از جمله دریافت سود سالانه، دریافت سهام جایزه، حق تقدم، خرید و فروش سهام و غیره برخوردار شوند.
انصاری تاکید کرد: این افراد حتما شماره تلفن همراه به نام خودشان باشد و برای افراد زیر 18سال همان شماره ولی قانونی کافی است.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری سهام عدالت استان فارس با بیان اینکه برای فعال سازی کد بورسی و احراز هویت به دو روش میتوان اقدام کرد، گفت: روش اول حضوری بوده و در این روش ابتدا باید تکتک سهامداران در سامانه سجام ثبتنام کنند و بعد از دریافت کد پیگیری 10 رقمی به یکی از کارگزاریها یا دفاتر نمایندگی آنها مراجعه و احراز هویت خود را انجام دهند.
پرداخت وام ودیعه مسکن به مستاجران با دستاندازهای مختلفی از جمله عدم پذیرش سهام عدالت به عنوان ضمانتنامه، عدم صدور کد رهگیری و صدور کد رهگیری برای غیرمستاجران روبهرو است. وام ودیعه مسکن برای مستاجران یکی از سیاستهای حمایتی دولت در شش ماهه اول سال جاری است که براساس آن به تهرانیها 50 میلیون تومان، کلانشهرها 30 میلیون تومان و شهرهای کوچک 15 میلیون تومان در قالب این طرح پرداخت میشود.
طبق اعلام بانک مرکزی، متقاضیانی که واجد شرایط باشند میتوانند انتخاب کنند که اقساط اصل و سود وام را در ۳۰ ماه (۲ سال و نیم) و با سود ۱۲ درصدی پرداخت کنند. اما این طرح با دستاندازهایی روبهروست و هنوز مردم نتوانستهاند از آن استفاده کنند.
در خصوص ضامنی که بانکها در ازای پرداخت این وام از مستاجران میگیرند محمود محمودزاده، معاون وزارت راهوشهرسازی در 19 مرداد ماه به تجارتنیوز گفت: بانک مرکزی سعی کرده که این تسهیلات با شرایط آسانی با متقاضیان پرداخت شود. برای حقوقبگیران نامه کسر از حقوق و دارندگان سهام عدالت با استفاده از سهامشان میتوانند این تسهیلات را دریافت کنند. برای کسانی هم که این دو را ندارند سادهترین شرایط در نظر گرفته خواهد شد.
اما در اطلاعیه بانک مرکزی در خصوص وثایق قابل قبول برای وام کمک ودیعه مسکن آمده است:
الف- گواهی کسر از حقوق
ب- گواهی کسر از مستمری خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی
ج- سهام عدالت
د- در تسهیلات ۱۵۰ میلیون ریالی اخذ سفته یا چک فرد متقاضی به تشخیص بانک عامل
ه – در تسهیلات بیش از ۱۵۰ میلیون ریالی اخذ سفته یا چک فرد متقاضی به تشخیص بانک عامل به همراه یک ضامن
برخی از متقاضیان که برای تکمیل پرونده دریافت وام به بانکها مراجعه کردهاند میگویند بانک از آنها یک یا دو ضامن شاغل با نامه کسر از حقوق درخواست کرده و سهام عدالت را که در اطلاعیه بانک مرکزی به عنوان وثایق قابل قبول در این طرح عنوان شده نمیپذیرند، این در حالی است که طبق اعلام وزارت راه قرار بود در خصوص ضمانتنامهها مسیر راحتتری پیشپای مستاجران قرار بگیرد.
سهام عدالت به عنوان ضامن وام 50 میلیون تومانی کمک ودیعه مسکن از سوی بانکها پذیرفته نمیشود، اما ارزش سهام عدالت ۵۳۲ هزار تومانی تا روز گذشته به ۱۶ میلیون و ۶۵۲ هزار تومان رسیده و برگههای یک میلیون تومانی نیز بیش از 30 میلیون تومان ارزش دارد؛ همچنین این سهام در مرداد ماه تا مرز 40 میلیون تومان نیز پیش رفت.
وزارت راهوشهرسازی در این خصوص به تجارتنیوز گفت: وام ودیعه مسکن و جزئیات آن از حوزه وزارت راهشهرسازی خارج شده است و از این پس در بانک مرکزی دنبال میشود. موضوع ضامن، نحوه پرداخت و جزئیات دیگر آن ارتباط کاری با وزارت راه ندارد و بانک مرکزی تصمیمگیر، ابلاغکننده و ناظر بر موضوع است.
قرار بود در این طرح به معیشت زندگی مستاجران کمک شود، اما به نظر میرسد آنها را با چالشهای دیگری مواجه کرده است.
یکی از شروط دریافت وام ودیعه این است که مستاجران حتما کد رهگیری داشته باشند. اما برخی از مشاوران املاک این کد رهگیری را برای مستاجران صادر نمیکنند.
این تجربه برخی از متقاضیان کمک ودیعه مسکن است. اینکه آنها برای دریافت کد رهگیری به مشاور املاک مراجعه کردهاند اما مشاور املاک به آنها کد رهگیری نداده. چرا که میگویند چون آپارتمان دارای سند مادر یا قولنامهای است سامانه به مستاجران این قبیل خانهها کد رهگیری نمیدهد.
در این خصوص مصطفی قلیخسروی، رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران به تجارتنیوز گفت: اگر مشاور املاکی این کد را به هر دلیلی برای مستاجران نگیرد، فرد باید به اتحادیه شکایت کند و اتحادیه پس از بررسی با فرد خاطی برخورد میکند. همچنین اگر مستاجری به خاطر تخلف مشاور املاک متحمل خسارت شود مشاور املاک باید خسارات را جبران کند.
در شرایطی که برخی مستاجران در اخذ تسهیلات ودیعه مسکن ناکام بودند برخی از غیرمستاجرها با استفاده از کد رهگیری صوری، موفق به اخذ این وام شدهاند.
براساس گزارش فارس، صدور کد رهگیری برای اجاره نامه صوری پس از مطرح شدن بحث تسهیلات ودیعه مسکن شدت گرفته و به گفته ارائه دهندگان کد رهگیری صوری، تعدادی از افرادی که نسبت به این کار اقدام کردهاند، موفق به دریافت تسهیلات ودیعه مسکن شده و مبلغ این تسهیلات را در بازارهای سرمایهای نظیر طلا، ارز و بورس برای یکسال سرمایهگذاری کردهاند.